Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Πως θηλάζουμε σε όρθια θέση με ένα ελαστικό wrap JPMBB

Σε προηγούμενη ανάρτηση είδαμε πως μπορούμε να θηλάσουμε σε ημιξαπλώτή θέση (craddle carry), φορώντας το μωράκι μας σε ένα ελαστικό wrap JPMBB.

Αν όμως το μωρό μας δε θέλει να θηλάσει σε ημιξαπλωτή θέση ή υποφέρει από παλινδρόμηση, μπορούμε εύκολα να θηλάσουμε σε όρθια θέση!

(Ένα πολύ χρήσιμο άρθρο για την Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση και τις στάσεις θηλασμού θα βρείτε από το Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος= LaLeche Greece εδώ)


θηλασμός σε όρθια θέση σε ring sling

Η όρθια θέση θηλασμού ενδείκνυται και σε περιπτώσεις υπερπαραγωγής της μαμάς αλλά βοηθάει και στη πέψη του μωρού. Πολλά μωράκια την προτιμούν από νωρίς, μη διστάσετε να τη δοκιμάσετε μόλις νιώσετε άνετα με τη χρήση του wrap σας..



Ιδανική θέση θηλασμού αν έχεις μεγάλο στήθος


Θεωρώ ότι είναι πιο εύκολη θέση όταν ήδη φοράς το μωρό σου στο wrap, καθώς χρειάζεται απλά να χαμηλώσεις το μωρό στο ύψος της θηλής. Δε χρειάζεται να ξεδέσεις το wrap σου και φυσικά επιτρέπει την σωστή υποστήριξη του κεφαλιού του μωρού, ακόμα και χωρίς χέρια.  Είναι επίσης ο πιο εύκολος τρόπος αν έχεις μεγάλο στήθος.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για νεογέννητα μωράκια αν προτιμούν αυτή τη θέση (ιδιαίτερη προσοχή στην υποστήριξη του κεφαλιού τους, κρατάμε το κεφαλάκι τους με το χέρι μας μέχρι να μάθουμε να το υποστηρίζουμε με το ύφασμα του wrap).

Με μωράκι που στηρίζει καλά το κεφάλι του, δε χρειάζεται να το στηρίξουμε με το χέρι μας, ούτε με το ύφασμα του wrap εφόσον είναι ξύπνιο όση ώρα θηλάζει, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες :


θηλασμός σε όρθια θέση με μωρό που στηρίζει το κεφάλι του

Ας δούμε αναλυτικά τα βήματα στα παρακάτω βιντεο!

1. Θηλασμός σε όρθια θέση όταν φοράμε το μωρό μας μπροστά μας (θέση σταυρός με τσέπη = Pocket Wrap Cross Carry)

Ιδανική θέση ακόμα και για νεογέννητα μωράκια.
Ας το δούμε αναλυτικά εδώ:




1.Φοράμε το μωρό μας μπροστά μας, με την κλασική όρθια θέση σταυρό με τσέπη (Pocket Wrap Cross Carry) 
2. Χαμηλώνουμε το οριζόντιο τμήμα του wrap (αυτό με την τσέπη ή με τη ετικέτα αν έχουμε το basic wrap JPMBB)
3. Το μωρό μας θα κατέβει αυτόματα προς τα κάτω λίγο
4. Βάζουμε τα χέρια μας μέσα από το wrap και κάτω από τον πωπό του μωρού
5.Μετακινούμε αν θέλουμε το μωρό προς το πλάι και προς τα κάτω, ώστε το στόμα του να έρθει στο ύψος της θηλής - η ελαστικότητα του υφάσματος μας επιτρέπει να το κάνουμε χωρίς να ξεδέσουμε το wrap!
6. Βάζουμε το μωρό να πιάσει τη θηλή (εννοείται ότι φοράμε ρούχα που επιτρέπουν τη πρόσβαση στο στήθος)
7. Στηρίζουμε το κεφάλι του μωρού μας είτε με το χέρι μας είτε ανασηκώνοντας το ύφασμα του wrap μας ώστε να στηρίζουμε τον αυχένα του τουλάχιστον

Προσοχή:

Ποτέ δε σκεπάζουμε εντελώς το κεφάλι του μωρού μας με το ύφασμα, θέλουμε να είναι πάντα ορατό το πρόσωπό του, να μπορούμε πάντα να το ελέγχουμε όταν θηλάζει. 

8. Στο βίντεο βλέπουμε να χρησιμοποιούνται μόνο οι 2 "ράντες" του wrap, γι αυτό προτείνετε να στηρίζουμε το βάρος του μωρού με το ένα χέρι μας. Μπορούμε καλύτερα να σηκώσουμε το οριζόντιο μέρος του wrap μας (αυτό με τη τσέπη ή την ετικέτα) για καλύτερη υποστήριξη του βάρους του μωρού! Έτσι θα μπορούμε να θηλάσουμε με ελεύθερα χέρια.


2. Θηλασμός σε όρθια θέση με το μωρό στο πλάι (hip carry)

Μπορούμε να φορέσουμε το μωρό μας στο πλάι μετά τους 4 μήνες , όταν έχει καλή στήριξη του κεφαλιού. Πολύ πρακτική θέση που αγαπούν τα μωρά καθώς βλέπουν καλύτερα γύρω τους!

Στο βίντεο της JPMBB παρακάτω βλέπουμε πως θηλάζουμε με το μωρό στο πλάι:




Ουσιαστικά είναι η ίδια μέθοδος: κατεβάζουμε το οριζόντιο τμήμα του wrap και μία ράντα, φέρνουμε το μωρό μας λίγο χαμηλότερα - είναι ήδη στο πλάι- και το βοηθάμε να πιάσει τη θηλή. Μετά σηκώνουμε τα μέρη του wrap που χαμηλώσαμε για να βάλουμε το μωρό στο στήθος για καλύτερη υποστήριξη και άνεση.


Μπορείτε να δείτε στο επόμενο βίντεο πως τοποθετούμε το μωρό μας στο πλάι με ελαστικό wrap JPMBB:





Μη διστάσετε να πειραματιστείτε για να βρείτε τη θέση που βολεύει εσάς και το μωράκι σας. 
Αξίζει το κόπο να το μάθετε, είναι πάρα πολύ χρήσιμη δεξιότητα να θηλάζεις με ελεύθερα χέρια παντού, διακριτικά και ξεκούραστα, ειδικά αν έχεις να φροντίσεις και ένα μεγαλύτερο παιδάκι!




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Blog design by Rainy Day