Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Mei tai Fidella fly tai review- το πιο άνετο mei tai


Η εξέλιξη στα wrap conversion mei tai


Σας έχω μιλήσει σε προηγούμενη ανάρτηση για τα wrap conversion μει ται και τα πλεονεκτήματά τους. Σήμερα θα σας πω λίγα λόγια για ένα νέο μει ται που έχει αγαπηθεί πολύ στην Ευρώπη, από την εταιρεία Fidella (και είμαι πολύ περήφανη που το έχουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα στο e-shop μας).


Λίγα λόγια για την εταιρεία 

H Fidella είναι μια νέα εταιρεία στο χώρο του babywearing, κατασκευάζει μαλακούς μάρσιπους αγκαλιάς (wrap, mei tai, ring slings) μόνο από οργανικό βαμβάκι! Τα υφαντά της wrap έχουν λάβει τις καλύτερες κριτικές από babywearing consultants και babywearers γιατί :

- είναι πολύ μαλακά από το κουτί (δε χρειάζονται πλύσιμο και σιδέρωμα για να "μαλακώσουν")
- είναι λεπτά και δροσερά, με υφή σαν μετάξι
- δένονται πολύ εύκολα με ένα μικρό κόμπο 
- έχουν πολύ όμορφα σχέδια και χρώματα 
-είναι πιο φαρδιά (80 εκατοστά αντί για 70 που είναι τα περισσότερα wrap) και ιδανικά και για νήπια!


mei tai fidella
happy colour boom


Τα ίδια υφάσματα των wrap χρησιμοποιούνται και στα μει ται της Fidella, τα λεγόμενα Fly tai!

όλα τα χρώματα του fly tai mei tai


Tα "τεχνικά" χαρακτηριστικά του :

Το fly tai mei tai της Fidella βγαίνει σε 3 μεγέθη :

1. fly tai mei tai babysize 


Το μικρό μέγεθος του fly tai που φοριέται και με νεογέννητο μωράκι, έως 2 χρονών περίπου. Είναι πιο μικρό σε μέγεθος από το κανονικό μέγεθος του Fly tai για αυτό και είναι κατάλληλος για μωράκια με ύψος έως 80 εκατοστά.

2.fly tai mei tai new size 

To "κανονικό" μέγεθος του fly tai, κατάλληλο για μωράκια από 3 μηνών έως 3 ετών περίπου, με μέγιστο βάρος τα 15 κιλά. Είναι το μέγεθος που προτιμούν οι περισσότεροι γιατί σε καλύπτει για περισσότερο καιρό από το babysize!

3. fly tai mei tai toddler size

Το mei tai fly tai toddler size έχει ίδιες διαστάσεις με το κανονικό μέγεθος (new size).
Έχει ελαφριά ενίσχυση στο σημείο που ακουμπούν τα γόνατα του μωρού και είναι κατάλληλο για μωράκια από 10 έως 30 κιλά.
Το ιδανικό mei tai για βαρύτερα μωρά για ξεκούραστο babywearing και πολλές βόλτες με το μωρό στην πλάτη





fly tai fidella


Που διαφέρει από τα άλλα wrap conversion mei tai?

1. Στις ράντες : έχει μεν φαρδιές ράντες που απλώνουν όσο θέλουμε αλλά στο ύψος του ώμου οι ράντες αυτές έχουν ενίσχυση (μαξιλαράκι απλά), που καθιστά πολύ άνετο το μει ται ειδικά όταν το φοράμε στη πλάτη! Οι ράντες δε κόβουν πουθενά στον ώμο και μπορούμε να τις απλώσουμε ή να τις κρατήσουμε πιο μαζεμένες.
όμορφη λεπτομέρεια οι ραφές


2. Ρυθμίζεται στο ύψος : έχει όχι μόνο ρυθμιζόμενη βάση (για να εφαρμόζει ακριβώς στο άνοιγμα των ποδιών του μωρού) αλλά και ρυθμιζόμενη πλάτη : το μοναδικό mei tai που μπορείς να ρυθμίσεις το μήκος της πλάτης απλά σφίγγοντας τα πλαϊνά κορδονάκια, ακριβώς όσο το μήκος της πλάτης του μωρού σου!


δένω τα πλαϊνά κορδονάκια μεταξύ τους κ μειώνω το μήκος της πλάτης

σφίγγω τα κορδονάκια της βάσης όσο χρειάζεται


3.Κατάλληλο και για νήπια (3 ετών περίπου) - στις φώτο παρακάτω φόρεσα τη κόρη μου με το fly tai mei tai new size, που είναι σχεδόν 4 χρονών και ακριβώς στο όριο βάρους που δίνει η εταιρεία, 15 κιλά!


Εντυπώσεις :

Το fly tai mei tai έρχεται μαζί με την ασορτί θήκη του από το ίδιο ύφασμα, πολύ πρακτικό αξεσουάρ για να το χετε μαζεμένο και καθαρό.

η θήκη του fly tai από το ίδιο ύφασμα

Το ύφασμα σε κερδίζει αμέσως : λεπτό και μεταξένιο στην υφή, με μια διακριτική γυαλάδα , πολύ μαλακό από τη πρώτη χρήση- (δε χρειάζεται το λεγόμενο break in για να μαλακώσει με πλύσιμο - σιδέρωμα).

Έχω φορέσει αρκετά mei tai και από την εμπειρία μου ήμουν σίγουρη ότι θα είναι πολύ άνετο με ένα ελαφρύ μωρό (<10 κιλά), γι αυτό το δοκίμασα πρώτα με την κόρη μου που είναι ήδη 15 κιλά, σχεδόν 4 χρονών.

Η μικρή μου ξετρελάθηκε με τα χρώματα άλλωστε και επέμενε να μπει πρώτη!

Το φόρεσα χωρίς να μειώσω καθόλου το μήκος ή το πλάτος : η πλάτη του fly tai είναι αρκετά "ψηλή" ώστε να της φτάνει έως τη βάση του λαιμού (με τα χέρια μέσα από τις ράντες). Με ένα νήπιο 105 εκατοστά σε ύψος, δύσκολο να βρεις μει ται να καλύπτει τόσο καλά τη πλάτη..

Να μαστε λοιπόν στις παρακάτω φώτο : μπορείτε να δείτε πόσο καλά εφαρμόζει στη πλάτη της , χωρίς να αφήνει καθόλου κενό στο πλαι

                                           

  


Εντυπωσιάστηκα (και δε μου συμβαίνει συχνά) : η στήριξη του fly tai είναι απίστευτη όπως και η αίσθηση του υφάσματος στο δέρμα.  Είχα καιρό να φορέσω τη κόρη μου στη πλάτη, κι όμως κάναμε μια ωραία βόλτα 40 λεπτών χωρίς να κουραστώ καθόλου- κ η μικρούλα μου το απόλαυσε πολύ!

Οι ράντες του με λίγη επένδυση στο ύψος του ώμου αλλά και αρκετά φαρδιές είναι ιδανικός συνδυασμός για να φοράς το μωρό σου στη πλάτη, χωρίς να νιώθεις κανένα σημείο πίεσης στον ώμο και στη πλάτη.




Όπως βλέπετε στη παραπάνω φωτογραφία, έχω απλώσει τις ράντες του fly tai στη πλάτη κάτω από το πωπό για έξτρα στήριξη του βάρους του παιδιού αλλά και γιατί μου αρέσει πολύ  να μη "κόβουν" πουθενά οι ράντες τα πόδια του! 


Αγαπώ τα wrap conversion mei tai, γιατί μπορώ να δέσω τις ράντες τους όπως ένα wrap  με πολλούς ξεκούραστους και όμορφους τρόπους! Παρακάτω έχω κάνει το αγαπημένο μου θιβετιανό δέσιμο στις μακριές ράντες και για να μη κρέμονται οι άκρες που περισσεύουν, τις τυλίγω μεταξύ τους σαν πλεξίδα (λέγεται candy cane belt) και τις δένω στη ζώνη της μέσης:


απλό θιβετιανό δέσιμο στις ράντες χωρίς κόμπο 
                                       

candy cane chestbelt για όμορφο τελείωμα

Μετά ήρθε και η σειρά του μικρού μου, εδώ σούρωσα λίγο τα πλαϊνά κορδονάκια για να μειώσω το μήκος της πλάτης του mei tai: 


fidella
summer babywearing με το fly tai - μωρό 20 μηνών



φορεμένο στη πλάτη με μωρό 20 μηνών

Αν θέλετε λοιπόν ένα mei tai για το καλοκαίρι, για άνετα back carries και για να το φορέσετε πολύ καιρό, δοκιμάστε το!

Θα βρείτε τα ετοιμοπαράδοτα σχέδια στο e-shop εδώ.  


Αν το χρώμα που σας αρέσει δε υπάρχει, μπορούμε να το παραγγείλουμε και θα το έχετε σε 3-4 εργάσιμες μέρες (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα από την εταιρεία).
                                         


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Blog design by Rainy Day