Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Πως φοράμε το hop tye - μει ται στη πλάτη

Εναλλακτικός τρόπος δεσίματος με το μωρό μας στη πλάτη


Ακούγεται δύσκολο, αλλά αν το δοκιμάσετε μερικές φορές, θα τα καταφέρετε σίγουρα! 

Μπορούμε να βάλουμε το μωρό μας στη πλάτη από όταν στηρίζει καλά το κεφαλάκι του - συνήθως προτείνεται για μωράκια μεγαλύτερα των 4 μηνών. 


Αξίζει τον κόπο η προσπάθεια, καθώς η θέση με το μωρό στη πλάτη είναι πάρα πολύ βολική και ξεκούραστη, ειδικά με μεγάλα μωράκια. 

Αυτό που μου αρέσει στο μει ται αυτό είναι η απαράμιλλη άνεση..μπορεί να μην έχει επένδυση στις ράντες σαν το bondolino αλλά επειδή είναι φαρδιές, η αίσθηση όταν το φοράς είναι παρόμοια ενός wrap. 

Αυτό οφείλεται βέβαια στον τρόπο ύφανσης του υφάσματος, που του δίνει διαγώνια ελαστικότητα : σαν να φοράς ένα ελαστικό παντελόνι, αντί για ένα σταθερό και σκληρό τζήν!

Φυσικά υπάρχουν αναλυτικές έγχρωμες οδηγίες μέσα στη συσκευασία. Εκεί περιγράφεται ο βασικός τρόπος που βάζουμε το μωρό στη πλάτη με το hop tye και πως δένουμε τις ράντες, αλλά εγώ χρησιμοποιώ και άλλους τρόπους δεσίματος, που τους θεωρώ πολύ άνετους !

Συγκεκριμένα παρακάτω έχω απλώσει τις μακριές ράντες του hop tye στη πλάτη του μωρού, που επειδή είναι φαρδιές, παρέχουν έξτρα στήριξη στο μωρό και άνεση σε μένα - είναι σαν να φοράω ένα wrap, καθώς το μωρό στηρίζεται σε 3 κομμάτια ύφασμα αντί για ένα. Δείτε στη φωτογραφία :



Γι αυτό άλλωστε λέγονται wrap conversion mei tai! 


Δοκιμάζοντας θα βρείτε και σεις τη παραλλαγή που σας βολεύει- μη διστάσετε να τις δοκιμάσετε..

Παρακάτω έχω μερικές φωτογραφίες για οδηγό, θα ανεβάσω σύντομα και βίντεο.


Αρχικά απλώνουμε το μει ται σε ένα καναπέ ή κρεβάτι, με την μέσα πλευρά να κοιτάει προς τα εμάς (να βλέπουμε την εσωτερική ετικέτα δηλαδή) :






Ξαπλώνουμε το μωρό πάνω στο μει τάι  και περνάμε τις μακριές ράντες κάτω από τις μασχάλες του. Πιάνουμε και τις 2 μακριές ράντες ταυτόχρονα και βάζουμε το μωρό ψηλά στη πλάτη μας.





Κρατώντας πάντα τις 2 μακριές ράντες τις "πιάνουμε" ανάμεσα στα γόνατά μας, για να μπορέσουμε να δέσουμε τις κοντές ράντες της βάσης μπροστά από το στήθος μας. (Φροντίζουμε να περάσουμε τις κοντές ράντες κάτω από τα πόδια του μωρού, σχηματίζοντας έτσι ένα κάθισμα).




Μπορούμε να δέσουμε τις κοντές ράντες ψηλά, πάνω από το στήθος μας :

Καποιος νυσταζει.. μετα από λιγο κοιμηθηκε !


Δέσιμο πάνω από το στήθος


O εναλλακτικός τρόπος δεσίματος λοιπόν..Πιάνουμε τη μία μακριά ράντα και την απλώνουμε στη πλάτη μας, φροντίζοντας να τη διατηρούμε συνέχεια τεντωμένη:





Κρατάμε το κάτω μέρος της ράντας με το ένα χέρι κάτω από το πωπό του μωρού και με το άλλο χέρι τεντώνουμε τη ράντα μακριά από τη πλάτη μας, ώστε να απλώσει καλά. Οδηγούμε τη ράντα μπροστά μας και τη πιάνουμε ανάμεσα στα γόνατά μας, για να κάνουμε το ίδιο και με την άλλη μακριά ράντα.





Οι μακριές ράντες απλωμένες στη πλάτη

Τώρα έχουμε και τις 2 ράντες μπροστά μας και μπορούμε να τις δέσουμε απλά με κόμπο κάτω από το στήθος μας :




Να μαστε έτοιμοι! Οι κοντές ράντες είναι δεμένες πάνω από το στήθος, οι μακριές από κάτω. Παρατηρείστε ότι είναι ομοιόμορφα απλωμένες στη πλάτη, σχηματίζοντας ένα ασφαλές και σταθερό "κάθισμα" για το μωρό. Είναι πολύ σταθερό και άνετο χωρίς να κόβει το  ύφασμα τους ώμους μου.




Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε το λεγόμενο θιβετιανό δέσιμο που "συγκρατεί" τις ράντες στους ώμους σταθερά στη θέση τους! Εγώ το νιώθω και πιο ξεκούραστο, δε πιέζονται τόσο οι ώμοι :

                             


Για το θιβετιανό δέσιμο λοιπόν, έχοντας και τις 2 μακριές ράντες μπροστά μας, περνάμε τη ράντα που κρατάμε στο δεξί μας χέρι κάτω από τη ράντα του αριστερού μας ώμου και τραβάμε προς τα έξω να σφίξει. 






Κάνουμε το ίδιο και για την άλλη ράντα και μπροστά μας τώρα έχουμε ένα νοητό Χ :






Μπορούμε να δέσουμε τις ράντες με ένα απλό κόμπο μπροστά μας ή να τις αφήσουμε ως έχουν. Εμένα με βολεύει πολύ να απλώνω ομοιόμορφα τις ράντες του Χ πάνω από το στήθος μου, είναι πολύ άνετο ειδικά αν θηλάζετε!
Αυτό μόνο με ένα τέτοιο μει τάι γίνεται.. 


Θιβετιανό δέσιμο με απλωμένες τις ράντες πάνω από το στήθος

Στη παραπάνω φωτογραφία έχω τυλίξει τις ράντες που περισσεύουν σε στυλ καραμέλα- θα σας το δείξω σε επόμενη ανάρτηση.

Σύντομα και το βίντεο! 

Εύχομαι να σας αρέσει!



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Blog design by Rainy Day